Diari Més

Judicial

La Fecasarm recorre contra la limitació horària als restaurants

La patronal diu que les mesures són «arbitràries» i que no tenen «aval científic»

Un bar obert a l'Eix Comercial de Lleida

Lleida, bar, coronavirusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fecasarm recorrerà l'aval judicial que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat a les mesures impulsades pel Govern al sector de la restauració. Segons la patronal, no hi ha «aval científic que acrediti que en funció de l'hora de tancament dels locals hi ha una major propagació del virus» i entén que la limitació horària dels locals, fixada a la una de la matinada, és «arbitrària». A més, recorda que el mes de juliol el mateix TSJC ja va autoritzar a bars i restaurants a obrir més enllà de la mitjanit quan el Govern pretenia fer-los tancar davant els primers rebrots. «Cal defensar l'interès general i la salut pública però tot té els seus límits», afirmen des de la Fecasarm.
Les mesures del Govern també fixen una distància de dos metres entre les taules de les terrasses i la prohibició de fumar al carrer sense una distància de dos metres, incloses les terrasses. En relació a això, la patronal insisteix que tampoc hi ha «cap evidència científica que ho avali» i ho ha qualificat també de decisió «arbitrària».

La patronal defensa que el sector de la restauració i l'oci nocturn estan «compromesos amb la protecció de la salut» i han adoptat múltiples mesures. És per això que el sector entén que «no es poden limitar injustificadament els seus drets».

tracking