Diari Més

Els propers 15 dies abans del setembre seran «claus»

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha fet una crida a la ciutadania a «no abaixar la guàrdia»

Pla mitjà de la consellera de Salut, Alba Vergés.

Alba VergésACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha fet una crida a la ciutadania a «no abaixar la guàrdia». «Portàvem tres setmanes a la baixa però això no és suficient», ha assegurat, tot incidint en el fet que «cal baixar més la corba». Segons Vergés, els propers 15 dies seran «claus» perquè són els que precedeixen al retorn a la vida laboral i a les aules. «Hem d'abaixar aquesta incidència de casos i la transmissió del virus per arribar en les millors condicions», ha afegit. Malgrat que els hospitals, ha reconegut la consellera, «no estan col·lapsats», en aquests moments hi ha 600 persones ingressades per la covid-19 a Catalunya, 120 en estat crític.
Vergés ha fet aquestes declaracions en una compareixença a Igualada en la que tan ella com l'alcalde, Marc Castells, han fet una crida als veïns i veïnes de la ciutat a la «responsabilitat» per mantenir la situació sanitària controlada. «No és un dels pitjors llocs del país, però això no vol dir que no hem de ser prudents», ha dit la consellera. La capital de l'Anoia havia de celebrar aquests dies la festa major, però el consistori va decidir suspendre-la per minimitzar els risc de contagis. Segons les darreres dades, a l'Hospital d'Igualada hi ha en aquests moments 116 persones ocupades, de les quals només 18 són per la covid-19.

15 dies claus

La consellera ha aprofitat la seva intervenció per demanar un esforç «a tota la societat» per abaixar més la corba, en els que ha qualificat de dies «claus» abans del retorn a l'activitat laboral i l'inici del curs escolar. «Hem d'abaixar aquesta incidència de casos i la transmissió del virus per arribar en les millors condicions», ha assegurat.

Tot i reconèixer que de moment els hospitals «no estan col·lapsats», la consellera ha recordat que en aquests moments hi ha 600 persones ingressades a Catalunya, 120 en estat crític. «No és una xifra menyspreable», ha recalcat, tot demanant que la situació no s'agreugi «hi hàgim de veure a més gent a les UCI i intubades».

El tancament «indefinit»dels prostíbuls

En la jornada en la qual el Departament de Salut ha anunciat el tancament dels prostíbuls de tot Catalunya per l'actual situació de la pandèmia, la consellera ha reiterat que «no tenia sentit tenir tancat l'oci nocturn i mantenir oberts altres locals que hi feien activitats d'aquest tipus». Com en el cas de l'oci nocturn, ha afegit, la mesura ara per ara és «indefinida».

tracking