Diari Més

Cap d'Epidemiologia del Vall d'Hebron: «Les coses s'estan descontrolant»

Ha insistit en la necessitat de reduir la interacció social davant el «descontrol» dels rebrots

Imatge de l'

'Hospital Vall d'HebronEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Vall d'Hebron, Magda Campins, ha alertat que els sanitaris estan «molt preocupats» perquè l'evolució de la pandèmia «no va bé» i ha insistit en la necessitat de reduir la interacció social davant el «descontrol» dels rebrots.

«Les coses s'estan descontrolant i si no som conscients i posem mesures per part de tots (...) podem tornar a una situació molt crítica com la de març o abril», ha recalcat aquest divendres en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Segons Campins, «les coses no van bé» i, encara que en les últimes setmanes «s'han fet esforços importants amb mesures dràstiques i més PCR», el nombre de casos «continua augmentant», amb una taxa d'incidència a Espanya de 138 per cada 100.000 habitants.

A més, ha detallat, en els últims sis dies les hospitalitzacions s'han incrementat un 20%, amb més de 600 persones ingressades i més d'un centenar en les unitats de vigilància intensiva (UCI) de Catalunya i, a l'hospital Vall d'Hebron, ja tenen dues plantes pràcticament plenes de pacients infectats per COVID-19.

Per això, ha assegurat que ara «toca conscienciar molt a la població, sobretot a la jove», per a limitar els contactes i evitar que es multipliqui la cadena de transmissió ja que, com ha recordat, amb aquestes actituds «poden posar en perill als seus pares i avis».

«Hem d'apel·lar a la consciència col·lectiva. Ara hi ha molta gent de vacances i els joves potser interaccionen més amb altres joves, però al setembre, quan torni la normalitat, podem tornar a tenir una major afectació a persones majors, que són els casos que es compliquen i col·lapsen hospitals», ha assenyalat.

En aquesta línia, ha admès que els missatges que s'han donat fins al moment «potser» no han arribat com deurien als joves, per la qual cosa ha vist amb bons ulls que el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, hagi apel·lat als influencersal fet que ajudin a conscienciar a aquest col·lectiu. «Si els influencers els donen aquests missatges, potser faran més cas», ha conclòs.

tracking