Diari Més

Judicial

Fecalon impugnarà l'obligació de tancar els bars a la una de la nit

Considera que la limitació horària «contradiu les resolucions de diferents Tribunals Superiors de Justícia»

Pla general del carrer Primer de maig, també conegut com a carrer del Pecat, la zona d'oci nocturn de Sitges.

bars, oci nocturn, sitgesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (Fecalon) ha anunciat aquest dimarts que impugnarà davant dels òrgans judicials de l'Estat la nova resolució del Departament de Salut sobre la prohibició de fumar a la via pública quan no es pugui respectar una distància interpersonal d'almenys dos metres, i que també estableix que les activitats d'hoteleria i restauració hauran de tancar abans de l'una de la matinada, sense que puguin admetre nous clients abans de la mitjanit. Segons el cap de serveis jurídics de Fecalon, Fernando Martínez, la limitació horària «es contradiu amb les resolucions de diferents Tribunals Superiors de Justícia».

Després de publicar-se al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), la federació ha remarcat que la resolució, que dóna transposició l'Ordre Ministerial del divendres, introdueix la limitació horària per a bars i restaurants i es contradiu amb les resolucions de Tribunals Superiors de Justícia, com el de Catalunya, l'Aragó i el País Basc, «que havien corregit la limitació horària als locals de restauració i hostaleria en un tràmit de mesures cautelars urgentíssimes».

Fecalon ha remarcat que la resolució no fa referència a les discoteques perquè segueix vigent la darrera pròrroga de tancament, i «ja està prohibida la seva apertura», però que davant l'ordre de tancar a l'una, presentarà en els pròxims dies un recurs contenciós-administratiu a l'òrgan competent de la jurisdicció estatal «sol·licitant la revocació no només de la resolució catalana, sinó de la mateixa ordre ministerial». A més, la federació instarà que s'unifiqui la doctrina judicial sobre l'aplicació dels horaris en els diferents establiments de l'hosteleria i la restauració, i es revoquin les limitacions restrictives d'horaris, que «posen en perill el sector estratègic de l'oci nocturn reglat».

Ha alertat que aquest sector arrossega unes pèrdues acumulades de més de 60 milions d'euros a Catalunya, i que això condemna a l'atur a més de 37.000 treballadors i autònoms, i posa en perill més de 3.600 activitats. «A més, torna a cridar l'atenció que incrementaran els problemes de convivència i de consolidació d'un oci nocturn descontrolat procliu als botellots i festes il·legals», ha afegit.

tracking