Diari Més

Judicial

El rei de Tailàndia commuta la pena capital al català Artur Segarra

Segarra va admetre ser l'autor del crim en una carta per demanar clemència al monarca

Imatge d'arxiu d'Artur Segarra

El rei de Tailàndia commuta la pena capital al català Artur SegarraEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El rei de Tailàndia ha commutat la pena capital a la qual va ser condemnat el català Artur Segarra, per l'assassinat el 2016 del seu compatriota David Bernat a Bangkok, per la cadena perpètua, la qual cosa alleuga una futura extradició.

El Departament de Correccionals ha confirmat aquest dilluns a Efe que l'espanyol està entre els presos que es van beneficiar del perdó real amb motiu del 68 aniversari del rei Vajiralongkorn de Tailàndia, que es va publicar divendres passat.

L'indult sobre la pena capital i la imposició de la cadena perpètua obre la porta al fet que el reu, qui porta a la presó des del febrer de 2016, pugui iniciar la sol·licitud de trasllat a una presó a Espanya una vegada compleixi almenys vuit anys d'empresonament.

A més, conforme al dictamen dels jutges, el condemnat haurà de retornar a la família de la víctima uns 20.000 euros que va aconseguir sostreure de les targetes de crèdit del mort.

El 20 de novembre de 2019 el Tribunal Suprem de Tailàndia va deixar en ferm la sentència i va mantenir la pena capital contra l'espanyol pel segrest, robatori i assassinat premeditat del seu compatriota, entre altres delictes.

Segarra, qui durant tot el procés judicial va mantenir el seu al·legat d'innocència, va confessar per primera vegada, el 23 de desembre de l'any passat, ser l'autor del crim en una carta per a demanar clemència al monarca i evitar la seva execució.

El convicte va admetre en la missiva, a la qual va tenir accés en exclusiva Efe, que la nit del 19 de gener de 2016 va matar a Bernat en reaccionar de manera violenta durant una abrupta baralla amb la víctima, encara que va evitar pronunciar-se sobre el que va succeir després de l'assassinat.

Segons les investigacions acceptades per la Justícia, Segarra va planejar el va segrestar de Bernat amb l'objectiu d'apropiar-se dels diners que la víctima tenia en un compte bancari a Singapur, abans d'assassinar-lo entre el 26 o 27 de gener, esquarterar el cadàver i llançar-lo al riu que creua Bangkok.

Entre les perquisicions està la compra abans del crim d'un congelador per guardar el cos sense vida o el lloguer d'una casa a les afores de Bangkok on va amagar part del material utilitzat en l'assassinat.

tracking