Diari Més

Argimon apel·la a la «solidaritat» per superar la pandèmia

El secretari de Salut Pública crida a replantejar el model de societat europeu

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

secretari de Salut Pública, Josep Maria ArgimonACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha inaugurat aquest dilluns la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) que se celebra telemàticament des de Prada de Conflent, a la Catalunya Nord. En el discurs d'obertura, Argimon ha apel·lat a la «solidaritat» per superar la pandèmia de covid-19 i ha fet una crida a replantejar el model de societat europeu: «Volem ser una societat de serveis que quan ha d'anar a buscar una mascareta l'hem de comprar fora?», ha preguntat.

Argimon ha alertat que la del coronavirus «no és una crisi únicament i exclusiva sanitària, sinó que és una crisi social i econòmica que deixarà clares desigualtats». És per això que ha reclamat «reduir i intentar revertir aquestes desigualtats» per tenir una societat «pròspera i cohesionada». «Per això necessitem totes les eines de país», ha assegurat.

El secretari de Salut Pública, que ha tingut un record per als líders independentistes empresonats i a l'exili, especialment per l'exconseller de Salut Toni Comín, ha justificat el confinament que es va viure a la primavera per frenar l'expansió de l'epidèmia. Tot i això, ha alertat sobre la possible pèrdua de llibertat associada a aquestes situacions i ha cridat a «estar molt amatents a recuperar totes aquestes llibertats i fer-les clarament efectives».

tracking