Diari Més

Salut

Vall d'Hebron crea un registre per a pacients amb covid i malalties minoritàries

L'objectiu és disposar de la màxima informació clínica en temps real per millorar el diagnòstic

Imatge de l'

'Hospital Vall d'HebronEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Hospital de la Vall d'Hebron impulsa un registre internacional per a pacients amb la covid-19 i malalties minoritàries de la sang, com anèmia de cèl·lules falciformes i talassèmia, amb l'objectiu de disposar de la màxima quantitat d'informació clínica en temps real de cara al seu diagnòstic i tractament. En formen part uns 250 pacients de Bèlgica, Xipre, Dinamarca, França, Alemanya, Grècia, Irlanda, Itàlia, Holanda, Portugal, Regne Unit i Espanya. El registre dona suport en la pràctica mèdica diària, agilitza la consulta interprofessional dels casos més complexos i permet dur a terme estudis observacionals de diferents grups de pacients. Els pacients amb malalties de la sang tenen més risc de patir complicacions associades a la covid-19.

La majoria dels pacients amb malalties de la sang se sotmeten a esplenectomia o extirpació de la melsa per tal de millorar el seu nivell de concentració d'hemoglobina, una intervenció que els fa més vulnerables a les infeccions bacterianes i les sobreinfeccions després d'una infecció viral. La síndrome pulmonar aguda sovint es desencadena per esdeveniments infecciosos.

Hi ha un altre registre similar, el registre per a pacients pediàtrics amb càncer i la covid-19 promogut pel St. Jude Children’s Research Hospital. En aquest cas en formen part 758 pacients de 35 països. Són menors amb leucèmia limfoblàstica aguda, tumors sòlids extracranials, neoplàsies hematològiques i tumors del sistema nerviós central que a més pateixen infecció per la covid-19.

tracking