Diari Més

Successos

La sobrecàrrega de la instal·lació elèctrica, possible causa de l'incendi de la Barceloneta

Aquesta estava punxada il·legalment i els ocupants tenien nombroses bateries de motocicleta carregant sota els llits

Els bombers treballen en l'incendi en un edifici de la Barceloneta, a Barcelona.

La sobrecàrrega de la instal·lació elèctrica, possible causa de l'incendi de la BarcelonetaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El foc que ha cremat aquest divendres al matí a un baix de la Barceloneta i que ha causat tres morts i cinc ferits es podria haver originat per una sobrecàrrega a la instal·lació elèctrica del pis que, a més, estava punxada il·legalment. Segons ha explicat el cap de dia dels Bombers de Barcelona, Rafael Álvarez, després de sufocar les flames han vist que «la llum estava punxada i hi havia moltes bateries de motocicleta carregant sota els llits». Els Mossos investiguen les causes exactes de l'incident però Álvarez, en declaracions a la premsa, ha assegurat que l'origen del foc «podria ser aquest».

Les bateries trobades carregant –que se sospita podrien ser de vehicles d'ús turístic- haurien reescalfat el circuit i, en estar la llum punxada, cap sistema de seguretat ha fet saltar el diferencial. A més, el pis era «molt petit» segons els propis Bombers.

Tal i com ha explicat Álvarez, els Bombers han rebut una trucada a les 5:58 hores que alertava d'un foc a planta baixa. A les 6:05 han arribat les dotacions i han vist ja «moltes flames, una reixa oberta per on sortien les flames i la porta tancada». «Hem aconseguit entrar arrencant la porta. Hi havia veïns intentant donar un cop de mà i un cop dins hem vist tres persones mortes», ha explicat el cap de dia.

A més de les tres víctimes mortals, ocupants del pis, s'ha atés i traslladat a la Vall d'Hebron un ferit crític per cremades. Tant ell com cinc ferits més de caràcter lleu –tres per cremades i dos per ansietat- eren veïns que han intentat ajudar els residents del baix cremat. Els bombers han actuat a l'edifici durant una mitja hora i han desallotjat temporalment els veïns, que a hores d'ara ja han pogut tornar a casa. Segons Álvarez, el foc no ha provocat danys estructurals a l'edifici.

Per la seva part, Josep Maria Soto, portaveu del SEM, ha explicat que tant els morts com els ferits també han patit excés d'inhalació de fum degut a les característiques del pis i la virulència de les flames. Fins al lloc dels fets, el SEM ha enviat vuit unitats, dos comandaments i sis de suport vital avançat i bàsic.

tracking