Diari Més

Familiars de víctimes de covid exigeixen una auditoria sobre la gestió de la pandèmia

La Plataforma d'Afectats pel Coronavirus calcula que hi ha un miler de denúncies en curs pels morts en residències

Terres de l'Ebre

PCR, usuària d'una residència catalana, anciana, coronavirusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Plataforma d'Afectats pel Coronavirus, formada per familiars de víctimes de covid-19, ha reclamat aquest dimecres una auditoria «urgent» de la gestió que s'ha fet de la pandèmia a l'Estat espanyol. «Arribarem tard altra vegada a estar preparats i a preveure el que pot passar si hi ha una altra pandèmia», ha alertat en roda de premsa Ángel Juárez, un dels portaveus de l'entitat.

La plataforma ha demanat a les gestores de les residències d'avis, especialment les de grans fons d'inversió, que col·laborin per aclarir què ha fallat i participin a la taula de diàleg que està impulsant amb les autoritats estatals. «El que no pot ser és que hagin anat recollint dividends i ara se'n vagin amb una mà a la galta», ha criticat. Així mateix, ha emplaçat la Generalitat a ser-hi perquè Catalunya té competències en gestió de residències i és «un dels focus més afectats de mort».

Juárez ha avançat que ja s'han presentat un miler de demandes judicials per les morts en llars d'avis arreu de l'Estat i ha augurat un «riu de litigis» un cop es calmi la situació sanitària en els propers mesos i els familiars comencin a conèixer el detall de com han conviscut els seus avis amb el virus.

tracking