Diari Més

Atemptats Barcelona i Cambrils

Desconvoquen l'homenatge a les víctimes del 17-A a les Rambles per la covid

El proper dilluns se celebra el tercer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils

Imatges de l'homenatge a les víctimes del 18-A, en el qual hi ha assistit el President de la Generalitat, Quim Torra

Cambrils homenatja les víctimes dels atemptats dos anys desprésGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (ACVOT) i la Plataforma 17-A han suspès l'homenatge a les víctimes dels atemptats jihadistes de Barcelona i Cambrils (Baix Camp) que havien convocat a les Rambles, per complir amb les mesures de seguretat davant la covid.

Segons han informat les entitats convocants en un comunicat, l'acte d'homenatge, que havia de tenir lloc el proper dilluns, tercer aniversari dels atemptats, s'ha cancel·lat finalment per «recomanació» de les autoritats sanitàries i la prohibició de reunions de més de deu persones a causa dels rebrots de la pandèmia a Barcelona.

Inicialment, els convocats cridaven els ciutadans a concentrar-se, amb mascareta i guardant les distàncies de seguretat, en el tram inicial de la Rambla, on va iniciar el seu recorregut el terrorista que va atropellar desenes de persones en aquest emblemàtic passeig de Barcelona.

Amb motiu del tercer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils, en què van morir 16 persones i 140 més van resultar ferides, l'ajuntament de la capital catalana té previst convocar un minut de silenci en memòria de les víctimes, homenatge els detalls del qual s'estan encara perfilant, segons fonts municipals.

L'acte, similar a l'organitzat en anys anteriors, comptarà previsiblement amb la presència de representants del Govern espanyol i de la Generalitat, tot i que en aquesta ocasió el seu format s'ha d'adaptar a les mesures preventives imposades amb motiu de la pandèmia.

tracking