Diari Més

Societat

Bomberes de Barcelona reclamen l'expulsió del company que les gravava despullades al parc de Sant Andreu

El bomber s'enfrontava a sis anys de presó però finalment ha estat condemnat a quatre mesos i mig

Bombers a la porta de l'Hotel Catalonia de Barcelona, al carrer Pelai.

Bomberes de Barcelona reclamen l'expulsió del company que les gravava despullades al parc de Sant AndreuACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge va imposar fa tres setmanes una pena de 4 mesos i mig de presó per un delicte contra la intimitat al bomber de Barcelona que entre el juliol i el setembre de 2015 va enregistrar tres companyes amb una càmera que va amagar al vestuari femení del parc de Sant Andreu. La Fiscalia demanava sis anys de presó i inhabilitació. Les bomberes afectades i altres companys han fet públic un manifest on critiquen que «en breu» l'autor dels fets es pugui reincorporar al seu lloc de treball i exposen que si en un primer moment no van acceptar «diners per callar i no denunciar»ara tampoc acceptaran una sentència «retrògrada». Demanen l'expulsió del cos d'una persona que va ser «capaç de gravar de manera deliberada i reiterada les seves companyes».
El jutjat del penal número 19 de Barcelona va decidir en una sentència del 23 de juliol que l'autor dels fets seguirà fent de bomber quan hagi complert la pena de quatre mesos i mig.

El fiscal, a més dels dos anys de presó per cadascun dels tres delictes de descobriment i revelació de secrets, demanava una indemnització de 3.000 euros a cada víctima per danys morals i un ordre de distanciament de les víctimes durant 5 anys. L'Ajuntament de Barcelona es va sumar a l'acusació particular.

El jutge valora en la sentència la intenció de l'acusat de «reparar el dany causat». L'home va enviar dos missatges penedint-se d'haver gravat les seves companyes. Les víctimes van renunciar a la indemnització de 3.000 euros per a cadascuna que l'autor dels fets havia consignat. Les acusacions particulars van considerar que l'acusat havia «estat enganyant durant el procediment».

La sentència argumenta que no hi ha tres delictes sinó «un delicte amb tres perjudicades» i afegeix que les imatges «només retraten la nuesa»de les dones i no tenen «connotació sexual»ni «moments íntims».

«Un mal precedent»

Bomberes de Barcelona consideren que la sentència del 2018 amb un cas similar als Mossos d'Esquadra «ja era un molt mal precedent, i com sol passar, els arguments per defensar allò que no és defensable han estat molt similars». Indiquen que aquella sentència va marcar un precedent «per a penalitzar aquest tipus de fets de manera irrisòria i vergonyant».

En el comunicat difós a través del compte de Twitter anomenat «Bomberes per la dignitat de la dona» adverteixen que els Bombers de Barcelona sempre han estat «exemple de respecte, igualtat i tolerància» i aquesta sentència «no va en aquesta línia». «Si ho acceptéssim com a cos, donaríem la raó a aquells que banalitzen i normalitzen actituds masclistes», reblen en el comunicat.

tracking