Diari Més

Comença una campanya en l'oci nocturn per conscienciar 95.400 joves sobre les mesures de prevenció

Un miler de voluntaris i treballadors joves faran la sensibilització en 38 municipis

Imatge d'arxiu de la pista de ball d'una discoteca.

Mascaretes a les pistes de ball i zones VIP, les mesures que proposa el sector de l'oci nocturnPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha encarregat a la Creu Roja el desplegament de mil persones, entre voluntàries i treballadores joves, per dur a terme una acció de sensibilització entre els joves davant la covid-19 i disminuir el risc de contagi especialment en les trobades d'oci nocturn dels joves durant l'estiu. Els voluntaris i treballadors joves actuaran a partir de les vuit del vespre i fins la matinada de dilluns a diumenge en 38 municipis. L'objectiu és fer cinc accions que arribin a uns 30 joves per població i nit, el que ha de permetre als 106 equips desplegats sensibilitzar uns 95.400 joves. L'acció es durà a terme a totes les demarcacions, però és a diverses poblacions de les comarques barcelonines on arrenca l'activitat aquest cap de setmana.
Per dur a terme la sensibilització hi haurà 800 voluntaris i 212 persones contractades d'entre 18 i 30 anys, majoritàriament amb estudis nivell FP2 o grau, el 65% dones. Han rebut formació sobre la salut comunitària, els virus respiratoris emergents, elements, mesures i equips de protecció individual, les mesures de prevenció, sensibilització i contenció i habilitats i estratègies per a la sensiblització.

La iniciativa vol reduir el risc de contagi entre els joves després que s'hagi percebut un cert relaxament de les mesures per prevenir la covid-19 durant l'estiu entre aquest col·lectiu. Els joves informadors, equipats amb tauletes i mòbils, introduiran les dades estadístiques de la intervenció en línia i en temps real. Impulsaran dinàmiques participatives a través de material informatiu i distribuiran 50.000 mascaretes.

Paral·lelament a les accions de carrer, també es durà a terme una acció de sensibilització a les xarxes socials que mostra com acabaran els joves si no es prenen les mesures de protecció. Amb l'etiqueta #COVIDSPOILER l'acció apareixerà a les xarxes socials, on hi ha una major presència d'aquest públic, en aplicacions com Instagram, Tik Tok, Spotify, Twitter o Youtube.

tracking