Diari Més

Societat

Entren en vigor les multes per incompliment reiterat de l'aïllament domiciliari

Les persones que no portin mascaretes o en facin un ús inadequat poden ser multades amb 100 euros

Un cambrer servint a la terrassa d'un bar a la la Rambla de Catalunya en el primer dia de fase 1 a Barcelona.

Barcelona, fase 1, coronavirusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entren en vigor les sancions establertes pel Govern davant l'incompliment de les mesures de prevenció i contenció sanitàries per fer front a la crisi sanitària provocada per la covid-19, després de publicar-se al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Es considera infracció molt greu amb multes d'entre 60.001 i 600.000 euros la celebració d'actes o activitats que hagin estat expressament prohibides o suspeses per les autoritats pel risc que suposen per a la salut de la població en relació amb la covid-19. Amb la mateixa sanció es castigarà l'incompliment de les mesures d'higiene o de l'aforament quan es produeixi un risc molt greu per la salut.
També es penalitza amb la multa més elevada, l'incompliment reiterat de l'aïllament domiciliari pels positius de covid-19 o dels contactes estrets d'un cas confirmat; i no comunicar a l'autoritat competent casos de sospita o diagnòstic de malaltia.

D'altra banda, es consideren infraccions greus, amb multes de 3.001 a 60.000 euros l'incompliment dels límits d'aforaments de seguretat o dels horaris d'obertura i tancament.

Pel que fa a l'incompliment de l'obligació de l'ús de la mascareta o el seu ús inadequat, es considera una infracció lleu, sancionable amb 100 euros. Aquesta categoria d'infraccions lleus es castiguen amb sancions de fins a 3.000 euros.

Seran els ajuntaments de Catalunya i l'Administració de la Generalitat de Catalunya, en l'àmbit de les seves competències, els qui exerciran les funcions de vigilància, inspecció i control del que preveu aquest Decret llei.

tracking