Diari Més

Lleure

Prop de 223.000 infants i joves participen en casals i colònies aquest estiu a tot Catalunya

Es notifiquen més de 6.000 activitats d'educació en el lleure, per sobre de la mitjana dels últims cinc anys

Imatge d'arxiu d'un casal a Tamarit.

Casals i colònies veuen amb «preocupació» adoptar les mesures de distanciamentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les activitats d'educació en el lleure per a infants i joves notificades aquest estiu a Catalunya són 6.090, per sobre de la mitjana dels últims cinc anys. Hi han participat 222.636 infants i adolescents, una xifra lleugerament inferior a la d'edicions anteriors, però per sobre de la de fa cinc anys. Són dades de la Direcció General de Joventut, relatives al darrer dijous de juliol, quan es concentren bona part de casals, colònies, campaments i camps de treball. Després del confinament, amb els infants tancats a casa durant setmanes, aquestes propostes han estat vitals per recuperar espais educatius i de socialització i, alhora, la situació sanitària n'ha condicionat el desenvolupament, amb un gran esforç en les mesures de seguretat.
En aquest primer balanç, la Direcció General de Joventut valora positivament el funcionament de l'educació en el lleure «gràcies a la suma d'esforços entre administracions, entitats del sector i, sobretot, dels monitors i monitores que hi han participat», recullen en un comunicat aquest dimecres.

La directora general de Joventut, Laia Girós, destaca que les dades «posen de manifest el fruit de l'intens treball col·lectiu fet durant els mesos previs a la campanya d'estiu per consensuar els criteris generals i els protocols específics per a l'organització de les diverses activitats». Girós assenyala que les activitats s'han desenvolupat sense incidències rellevants. Per a la directora general, els protocols «s'han demostrat necessaris i encertats»i recorda que en el seu disseny, a més de la Generalitat, hi va treballar el món municipal i més de 25 entitats representatives del sector de l'educació en el lleure.

En el Pla de lleure educatiu 2020, presentat a finals del mes de maig, s'han destinat un total d'11 milions d'euros, el doble de la inversió prevista abans de la pandèmia. Entre altres conceptes, el pla incloïa 1 MEUR per sufragar la compra de material de protecció i per cobrir altres costos d'adaptació de les activitats als nous criteris de prevenció, higiene i seguretat; 1,5 MEUR perquè els organitzadors de les activitats poguessin contractar un total de 140 professionals de reforç durant sis mesos, per a la campanya d'estiu i per planificar l'inici de les activitats del curs 2020-2021 i 4,65 MEUR d'ajudes a les famílies en situació de vulnerabilitat per promoure l'accés a les activitats.

tracking