Diari Més

Societat

Els animalistes pressionen perquè no s'exoneri els caçadors de la inscripció dels gossos al registre

Adverteixen que la fi de la temporada de caça és «un dels principals motius pels quals s'abandonen 105.000 gossos l'any»

Imatge d'arxiu d'uns caçadors amb un gos.

Els animalistes pressionen perquè no s'exoneri els caçadors de la inscripció dels gossos al registreACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entitats animalistes han manifestat la seva «gran preocupació» per les converses entre la Federació Catalana de Caça i el Departament de Territori i Sostenibilitat i han reclamat al Govern que no exoneri els caçadors de la inscripció dels gossos al registre. FAADA, Ecologistes en Acció, AnimaNaturalis, Fundació Fauna, ADDA, Depana, AVDA, Libera! i Lex Ànima afirmen que accedir a les peticions dels caçadors «empararia privilegis per al sector que suposarien un menyscapte per al benestar dels gossos de caça i en alguns casos no s'ajusten a la legalitat vigent». Apunten que que «un dels principals motius pel qual s'abandonen prop de 105.000 gossos cada any a Espanya és la fi de la temporada de caça».
Segons aquestes entitats els caçadors haurien demanat tenir 20 gossos de més de vuit mesos exempts d'inscripció al registre de nuclis zoològics, amputació d'orelles i cues amb un informe veterinari i que els gossos potencialment perillosos puguin estar sense morrió a les batudes.

Pel que fa a l'amputació d'orelles i cues expliquen que està prohibit i qualsevol modificació en la situació actual «només podria considerar-se com un retrocés en aquest àmbit». «Ens oposem rotundament ja que s'empararia administrativament al que en l'actualitat és un delicte de maltractament animal», afirmen.

»Amb la concessió de tots aquests privilegis cap al sector de la caça, la Generalitat de Catalunya no només no contribuiria a la millora del benestar animal, sinó que emprendria un camí en sentit oposat a les polítiques de protecció que no serà gens positiu per als gossos afectats», reblen en un comunicat.

tracking