Diari Més

Les mesures per controlar els brots a Catalunya «estan tenint efecte»

Pel que fa al conjunt de l'Estat, Simón ha dit que hi ha 560 brots actius

El responsable de Sanitat, Fernando Simón, durant la roda de premsa

Les mesures per controlar els brots a Catalunya «estan tenint efecte»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha opinat que les mesures per controlar els brots a Catalunya «estan tenint efecte»i «es va controlant el problema». A Lleida hi ha una «clara estabilització i inclús un descens»i a Barcelona veu que la situació està «progressivament estabilitzant-se». Simón ha remarcat que la Generalitat ha implementat «mesures molt importants»i, sobre la possibilitat de relaxar-les, ha dit que a zones «d'alt risc»com l'àrea metropolitana de Barcelona així com a Madrid «sempre és millor excedir-se una mica que quedar-se curt». Pel que fa al conjunt de l'Estat, Simón ha dit que hi ha 560 brots actius.
Segons el responsable del Ministeri de Sanitat, la situació a Espanya «no és especialment greu»però ha avisat d'un «increment progressiu». Les autoritats sanitàries segueixen «amb moltíssima atenció»l'evolució dels brots per valorar la necessitat de «prendre mesures més importants»o haver-ne de «coordinar entre CCAA».

Tot i això, Simón ha apuntat que perquè es torni a declarar l'estat d'alarma hi ha d'haver un «grau de transmissió comunitària no ben controlat en un territori suficientment ampli».

tracking