Diari Més

Meteorologia

Catalunya viu la jornada de més calor fins al moment d'aquest estiu

Al migdia les temperatures a l'Ebre han arribat gairebé als 38º i a Tarragona s'han superat els 30º

Protecció civil recomana portar aigua a sobre i caminar per l'ombra.

Catalunya viu la jornada de més calor fins al moment d'aquest estiuEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya viu avui divendres la jornada de més calor fins al moment d'aquest estiu, dia que s'ha llevat amb temperatures per sobre dels vint graus en gairebé tot el territori i on a les tres de la tarda es registraven més de 36 graus a les comarques d'interior.

Les altes temperatures han portat al Departament de Medi Ambient a llançar un avís per concentració d'ozó a la Catalunya central, plana de Vic, zona alta de la llera del Llobregat i Pirineu oriental, de manera que Protecció Civil recomana no fer exercici físic prolongat a l'aire lliure en aquestes zones.

Les dades recollides per Meteocat a les seves estacions automàtiques s'han registrat al voltant de 25 graus a primera hora del matí a Barcelona, punts de la seva àrea metropolitana, Tarragona i el Delta de l'Ebre.

Durant el matí, han creuat el litoral i el prelitoral central algunes bandes de núvols, que han deixat el cel mig ennuvolat i fins i tot han deixat caure alguna gota de pluja en punts molt concrets del territori.

Els mesuradors de la xarxa de Meteocat s'han detectat a les dotze de migdia 38,1 graus a Lleida; 30,1 a Tarragona; 37,8 a les Terres de l'Ebre; 33,1 a Girona, i 31,8 a Barcelona.

La previsió de Meteocat indica que Barcelona arribarà avui als 32 graus; Girona als 37; Tarragona als 32; i Lleida, als 41.

Protecció Civil manté activada l'alerta per calor i recomana caminar per l'ombra, descansar en llocs frescos del carrer o espais tancats que estiguin climatitzats, portar aigua a sobre per beure regularment, visitar la gent gran que visquin soles i no treure les mascotes de passeig en les hores centrals del dia.

La previsió meteorològica assenyala que les temperatures podrien baixar una mica demà, tot i que es manté l'avís per calor a les comarques del centre i sud de Catalunya.

tracking