Diari Més

Meteorologia

Les fortes temperatures colpegen Catalunya

Protecció Civil manté l'alerta PROCICAT per l'onada de calor

Imatge d'una dona protegint-se del sol amb un ventall.

Torna la calor amb 40 graus al MediterraniEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil manté l'alerta Procicat per l'onada de calor que va començar dijous i s'allargarà tot el cap de setmana. Segons ha informat el meteoròleg Tomàs Molina, aquest divendres serà el dia més calorós de la setmana.

El Departament de Salut manté el pla d'actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS) en fase 2.

Segons les previsions meteorològiques, ahir es va iniciar un episodi de temperatures màximes extremes a les comarques del Pla de Lleida on el llindar d'avís és possible que se superi durant tres dies consecutius (entre dijous i dissabte). Les temperatures més altes de l'episodi de calor s'assoliran divendres i dissabte.

La temperatura mínima sovint no baixarà dels 20ºC, tret de zones d'alta muntanya. La matinada de divendres i dissabte, localment rondarà els 25ºC al litoral central i sud, vall de l'Ebre i Ponent.

Aquest divendres l'avís per temperatura màxima extrema s'estén a tot Catalunya excepte a les comarques del litoral des de la comarca del Baix Camp al Baix Empordà. I especialment a les comarques d'Anoia i el Bages. A més, a la plana de Lleida s’espera que les temperatures superin els 40ºC i a la Catalunya Central oscil·lin entre 38 i 40ºC.

tracking