Diari Més

Els diners de les multes de les Policies Locals durant el confinament aniran als ajuntaments

Aquests cossos policials van posar 69.566 sancions

Imagen de la Guardia Urbana de Reus.

Guàrdia Urbana de ReusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 85% de la recaptació de les denúncies fetes per les Policies Locals durant el confinament es destinaran als ajuntaments. Aquest és un acord entre el Departament d'Interior i l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya. El 15% restant de la recaptació anirà a la Generalitat per pal·liar el cost originat per la tramitació. Durant el període de confinament, entre els dos cossos policials van interposar un total de 142.766 denúncies: 73.200 les van imposar els Mossos d’Esquadra i 69.566, les Policies Locals de Catalunya. Els imports de les multes són de 300 euros per infringir la Llei de salut pública i 601 euros, la mínima, per infringir la Llei orgànica de protecció de la seguretat ciutadana. Hi ha expedients sancionadors en què aquestes quantitats es poden incrementar per l'existència d'alguna circumstància especial.

En el primer cas, la persona sancionada podrà acollir-se a una rebaixa de fins al 40%, del 20% si reconeix la responsabilitat i del 20% si paga abans de dictar-se la resolució; i en el segon cas del 50% si paga voluntàriament i no formula al·legacions. Així doncs, els 300 euros poden convertir-se en 180 euros i els 601 euros en 300’50 euros.

El Departament d’Interior, mitjançant la Direcció General d’Administració de Seguretat, està coordinant un centenar de lletrats de la conselleria que estan treballant en la tramitació d’aquests expedients sancionadors.

tracking