Diari Més

Catalunya permet ara les activitats culturals amb autorització prèvia

El Comitè de Direccció del Procicat decidirà sobre les peticions que rebi

Imatge d'arxiu dels instant previs a un concert

Catalunya permet ara les activitats culturals amb autorització prèviaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern català permetrà les activitats culturals que compleixin les mesures de seguretat davant de contagis de coronavirus i que se celebrin en espais «adequats», sempre amb prèvia autorització del Comitè de Direcció del Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat).

Així ho ha anunciat aquest dilluns la Generalitat, que ha obert la porta a acceptar «excepcions» a la norma de prohibir «totes les activitats extraordinàries i de caràcter temporal de tipus cultural, espectacle públic, esportiu i d'oci nocturn» davant els nous rebrots de COVID-19 detectats a Catalunya.

Els espais culturals, socials, educatius o esportius que vulguin continuar mantenint la seva agenda, amb hora concertada, hauran de seguir mesures de protecció individual i col·lectiva, com el compliment de la distància de seguretat i l'ús de màscara, i registrar les dades de contacte dels assistents.

A més, hauran d'enviar la seva petició al correu del Centre d'Emergències de Catalunya (CECAT) perquè s'avaluï si compleixen els criteris i poden rebre l'autorització.

El Procicat ha anunciat aquest dilluns que donarà prioritat en aquest procés als equipaments culturals que vulguin continuar celebrant els seus esdeveniments habituals, «especialment en els casos en què es prevegin mecanismes per a facilitar l'assistència de persones vulnerables a l'efecte de la COVID-19 o per necessitats dels efectes de la calor».

Aquestes instal·lacions hauran de cenyir-se a les mesures fixades pels plans sectorials de l'àmbit cultural per a l'etapa de la desescalada i estaran subjectes al seguiment i control dels ajuntaments.

A més, el Procicat ha assenyalat que prioritzarà les activitats culturals temporals o extraordinàries que es facin a l'aire lliure i amb el públic assegut permanentment.

També es valorarà l'habilitació d'equipaments esportius o educatius per a funcions socials complementàries a les habituals, com les activitats d'oci o l'acolliment de població vulnerable per a fer front a l'efecte de la calor o del coronavirus, sempre complint les mesures sanitàries i els plans sectorials.

tracking