Diari Més

Un expert de la URV pronostica el confinament total de Catalunya a mitjans d'agost

Aquest pronòstic el fa a partir de l'onada de contagis que s'estan produint a Barcelona i L'Hospitalet de Llobregat

Àlex Arenas, matemàtic de la URV.

Un expert de la URV pronostica el confinament total de Catalunya a mitjans d'agostURV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El matemàtic de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, Àlex Arenas, ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio que la situació epidemiològica del país indica, segons els seus pronòstics, que a mitjans d'agost tota Catalunya hagi de tornar a un confinament domiciliari. Aquest pronòstic el fa a partir de l'onada de contagis que s'estan produint a Barcelona i L'Hospitalet de Llobregat.

Arenasadverteix que s'està fent tard pel que fa a les mesures dictades per frenar l'epidèmia. Per exemple, opina que a Barcelona s'haurien d'evitar les agrupacions de més de 10 persones i ha demanat proves massives als barris on la xifra de contagis no para d'augmentar. A més, apunta que els rastrejadors haurien d'estar treballant en aquests moments a l'hora que el Departament de Salut ha d'aplicar mesures més contundents.

El matemàtic però, ha indicat que no pot assegurar que aquest tancament total hagi de passar, però assegura que «estem en fase 1 abans d'haver d'activar el fre de mà, que seria el confinament domiciliari, que és el que hauríem d'evitar». També contradiu les declaracions de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en les que descarta el confinament general, ja que ell considera que existeix una possibilitat real que això torni a passar.

Per tal de validar aquests raonaments,Arenasha explicat que la corba no para de créixer i, per tant, és necessària qualsevol mesura de contenció.

tracking