Diari Més

Vergés diu que es buscarà «el camí jurídic» per aplicar el confinament a Lleida

La consellera va informar a Salvador Illa sobre aquestes mesures, les quals compartien que eren «necessàries»

La consellera de Salut, Alba Vergés, intervenint al ple del Parlament del 8 de juliol.

consellera de Salut, Alba Vergés, ParlamentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que el Govern buscarà «el camí jurídic» per aplicar l'enduriment del confinament perquè ha defensat que són unes mesures necessàries davant la situació que viu Lleida. «No entenem que es pugui aturar una cosa tan seriosa com aquesta», ha dit Vergés en declaracions a Catalunya Ràdio. La consellera ha defensat que els serveis jurídics han estat «abocats» en la resolució que es va aprovar aquest diumenge i no creu que s'hagi fet res malament. Ha afegit que la llei de salut pública dona al Govern «potestat» per prendre mesures i ha defensat que l'objectiu és aturar la propagació del virus.

La consellera ha explicat que els serveis jurídics del Govern estan mirant com resoldre la situació després que un jutjat hagi decidit no ratificar la resolució per la qual s'enduria el confinament a Lleida i set municipis més del Segrià. «Nosaltres no prenem aquestes mesures per gust sinó per la situació epidemiològica», ha afirmat.

Ha afegit que la situació «és prou greu com per no passar per davant altres temes» i ha afegit que «menys jurídics», ja que l'objectiu principal ha de ser la salut de la gent. Vergés ha assegurat que ara no es pot entrar en una situació de recursos i deixar passar els dies sinó que l'objectiu ha de ser aplicar les mesures «quan abans millor» per evitar que s'agreugi la situació, tot i que donant «seguretat jurídica» a tothom.

La consellera ha assegurat que havia informat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, sobre aquestes mesures i que compartien que aquestes eren «necessàries i no es prenen per capritx». «No tenim cap intenció de restringir res si no fos absolutament necessari i no hi hagués un bé superior», ha manifestat.

Vergés ha afirmat que el Govern ha de poder explicar que la situació al Segrià és diferent a la resta de Catalunya perquè està «en una situació de més risc». Ha defensat que per això es va prendre la decisió i ha assegurat que resoldran «els dubtes jurídics».

Per últim, ha reivindicat que l'estat d'alarma «s'ha acabat» i que el govern espanyol «va dir clarament que les competències les tenen els territoris per fer el que decideixin».

tracking