Diari Més

La meitat dels nous positius de Catalunya es registren a Lleida

El nombre de positius creix en part gràcies a l'augment de PCR i la cerca d'asimptomàtics

L'equip de mostres d'Atenció Primària de Lleida preparant-se per fer proves PCR en una residència d'Aitona.

Els hospitals de Lleida derivaran pacients a Tarragona i Reus per buidar llitsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gairebé la meitat dels 301 nous positius notificats al Departament de Salut en les últimes 24 hores, un total de 140, corresponen a la Regió Sanitària de Lleida, i, d'aquests, 116 es concentren a la comarca del Segrià, confinada perimetralment des de dissabte passat.

El nombre de positius per COVID-19 comunicats en les últimes 24 hores ha augmentat molt menys que en dies anteriors, possiblement degut a aquest efecte cap de setmana, en què dissabtes i diumenges es fan menys PCR i es comuniquen menys resultats.

El nombre de positius creix en part gràcies a l'augment de PCR i la cerca d'asimptomàtics, ja que es fan més proves quan acudeix algun pacient amb símptomes i moltes empreses han començat a fer proves als seus treballadors, la qual cosa fa aflorar persones que són positives però que no pateixen cap símptoma.

Segons les dades difoses aquest dilluns pel Departament de Salut, el nombre total de casos positius acumulats des de l'inici de la pandèmia a Catalunya ascendeix a 76.619, la qual cosa suposa 301 nous respecte a les dades d'ahir.

A la ciutat de Barcelona s'han notificat 43 nous positius, molts menys que en dies anteriors, mentre que a la Regió Metropolitana Sud, a la qual pertany L'Hospitalet de Llobregat, on han controlat diversos brots familiars i a la residència d'ancians de la Torrassa, s'han registrat 29 nous positius, gairebé els mateixos que en la Metropolitana Nord i menys que a la Regió Sanitària de Girona.

tracking