Diari Més

La Generalitat decreta el confinament domiciliari a Lleida i set municipis més del Segrià

A partir de la mitjanit estarà prohibit entrar o sortir de la capital lleidatana

Imatge

La Generalitat decreta el confinament domiciliari a Lleida i set municipis més del SegriàEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern català aplicarà a partir de la pròxima mitjanit el confinament domiciliari als municipis del Segrià més afectats pels nous brots de la Covid-19 els últims dies. Aquesta mesura afectarà la ciutat de Lleida, Alcarràs, Soses, Seròs, Aitona, la Granja d’Escarp, Massalcoreig i Torres de Segre; itambé afecta les EMD de Sucs i Raïmat.

El text de la resolució del Govern determina que «queda prohibida tota sortida i entrada» de les esmentades poblacions, tret dels desplaçaments per motius laborals per raó de serveis que es considerin essencials. La mesura estarà en vigor fins que no s’aprovi una altra que la modifiqui, tot i que no fa cap esment de la normativa legal sobre la qual es basa la decisió

La resolució estableix que la població ha de romandre al seu domicilii la circulació per les vies públiques ha de respondrea supòsits con l’assistència a llocs de treball, sempre que no es pugui fer teletreball; per assistir a centres, serveis i establiments sanitaris; per tenir cura de persones grans; per anar al banc, per comprar en botigues d’alimentació minoristes, amb cita o avís previ, per activitats judicials, per atendre horts familiars d’autoconsum o per causa de força major o de necessitat.

Les empreses no podran oferir serveis que impliquin un contacte personal proper, tret de que sigui un servei essencial, emergència o una situació crítica. La prestació s’ha de fer sense contacte físic amb el client. L’activitat comercial s’ha de fer, sempre que sigui possible, mitjançant comandes telefòniques o en línia i el lliurament mitjançant recollida a la porta o al cotxe.

Es prohibiran les trobades familiars i reunions de més de 10 persones i es prohibirà en consum de begudes en establiments oberts al públic que concentrin més de 10 persones.

El Govern català també decreta la suspensiódeles activitats d’hoteleria i restauració, que només es podran prestar mitjançant entrega a domicili. Es mantenen en canvi les activitats de casals i colònies d’estiu que compleixin les normes establertes pel Procicat.

tracking