Diari Més

Economia

Catalunya és la segona comunitat amb més despesa per persona en assegurances el 2019

L'assegurança d'automòbils registra un descens en primes del 3% pel coronavirus mentre que la de Salut creix un 5,4%

Una veïna ha localitzat els diners i els ha dut a la policia local.

Es busca propietari per una 'quantitat' de diners perduts al VendrellPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya és la segona comunitat amb més despesa en assegurances el 2019, amb 1.392,6 euros per persona. La despesa al territori representa quaranta euros més que la mitjana de l'Estat, segons l'informe 'El mercat espanyol d'assegurances en 2019', elaborat per Mapfre Economics. La Comunitat de Madrid ocupa la primera posició, amb 1.820 euros, i a Catalunya la segueixen Navarra, Aragó i Balears, amb 1.388, 1.369 i 1.203 euros, respectivament. Enguany, la crisi sanitària anticipa un important retrocés en el creixement del negoci assegurador. En els primers cinc mesos de l'any, l'assegurança d'automòbils ha registrat un descens en primes del 3%, mentre que les xifres provisionals de les assegurances de Salut manifesten un increment del 5,4%.
La crisi sanitària i les mesures de confinament han provocat una reducció de la sinistralitat a curt termini en el segment de l'automòbil i, a mitjà termini, un descens de la freqüència en sinistres de responsabilitat civil. Per altra banda, el distanciament social provocarà una desacceleració de l'increment de les primes pel descens de vendes. En aquest context, l'empresa preveu un canvi en la composició de la venda cap a productes amb més bàsics i amb menys cobertures.

Per altra banda, la branca de Salut ha crescut un 5,4% entre gener i maig, una xifra «molt positiva», ja que inclou les primes dels mesos més estrictes del confinament. Tot i això, la crisi planteja nombroses «incerteses» per la resta de l'any.

Pel que fa a les assegurances de Vida, aquestes mostren una desacceleració en els cinc primers mesos de l'any, tot i que continuen creixent a un ritme del 0,8%. Les primes de les assegurances de Vida Estalvi, en canvi, aprofundeixen en una caiguda de fins al 35,5% davant el mateix període de l'any anterior.

El 2019, els espanyols van gastar 1.352 euros per persona en assegurances, 17,4 euros menys que l'any anterior. L'increment de la despesa en assegurances de No Vida, de 772,3 euros a 753,4 euros per persona, no va ser suficient per compensar la caiguda en les assegurances de Vida, de 508,3 euros el 2019 a 616,6 el 2018. Segons apunten els estudis de Mapfre, el desenvolupament del mercat assegurador a l'Estat continua alentint-se i separant-se de la tendència expansiva iniciada el 2014, amb el punt àlgid el 2016.

tracking