Diari Més

Societat

El Sant Jordi al juliol es farà amb les parades davant les llibreries i cues d'un màxim de 30 persones

La ubicació a Barcelona serà l'espai central del Passeig de Gràcia, que quedarà perimetrat per controlar l'afluència

El llibre 'Tots els contes' de Víctor Català a la llibreria Laie amb la persiana abaixada per Sant Jordi, el 23 d'abril del 2020

El Sant Jordi al juliol es farà amb les parades davant les llibreries i cues d'un màxim de 30 pèrsonesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Procicat ha aprovat aquest dimecres el pla d'actuació pel del Dia del Llibre i de la Rosa, ajornat el 23 de juliol per la pandèmia de coronavirus. El document estableix un protocol específic per a la signatura d'autors, una de les activitats que genera més concentracions, que com va avançar l'ACN funcionaran amb cita a les parades i que poden ser també sol·licitades prèviament per ser recollides des del dilluns de la mateixa setmana a les llibreries. Les cues no podran superar les 30 persones. A Barcelona, les parades de llibres s'ubicaran davant la llibreria o en el punt «més proper possible»i es disposarà d'una ubicació comuna en l'espai central del Passeig de Gràcia, que estarà perimetrat per controlar l'afluència.

Properament, s'informarà de les signatures de llibres perquè la ciutadania pugui planificar-ho amb temps i evitar les aglomeracions. Per garantir una diada segura, s'insta la ciutadania a participar a la festa des del propi municipi o barri i evitar desplaçaments.

La ubicació comuna al Passeig de Gràcia de Barcelona, en trams que comencen a la Plaça de Catalunya, acollirà el màxim de parades de qui «habitualment les té en el circuit cèntric de la ciutat»i es controlaran les entrades i sortides, es dividiran per trams i se'n controlarà l'afluència, l'aforament i les distàncies de seguretat.

Cada ajuntament pot col·laborar en la definició de la diada al seu municipi i la cerca d’ubicacions òptimes per garantir la seguretat. També s'han previst permisos per ampliar l'horari i que s'allarguin els permisos fins a la nit.

tracking