Diari Més

Terrorisme

Tres detinguts a Badalona per captar i adoctrinar joves per a grups jihadistes

La policia espanyola relaciona els arrestats amb un ciutadà marroquí que va integrar-se a la formació DAESH

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia espanyola ha detingut tres persones presumptament vinculades a una cèl·lula terrorista que captava i adoctrinava joves per a grups jihadistes. Aquest és el resultat de l'operació policial que va fer-se el 4 de juliol a Badalona. El cos armat va efectuar tres registres en què va comissar material electrònic, aparells telefònics i documentació. La investigació va començar fa un any i mig. Les indagacions policials van relacionar els detinguts amb un ciutadà d'origen marroquí que després de radicalitzar-se, va desplaçar-se a Síria per integrar-se en l'organització terrorista DAESH, i que va morir com a combatent. La cèl·lula havia reclutat a diversos joves més, que estaven sent sotmesos a un procés d'adoctrinament en estat avançat.

Els detinguts haurien mantingut reunions periòdiques amb un reduït grup de persones a les que alliçonaven amb missatges sobre la instauració del Califat universal. Durant el procés d'adoctrinament, se'ls proporcionava contingut radical en el qual s'incitava a la gihad.

Des del començament de la investigació els agents van comprovar com els investigats adoptaven escrupoloses mesures de seguretat per celebrar aquestes trobades clandestines, per evitar ser detectats. Així, haurien detectat maniobres de distracció a les entrades i sortides dels llocs on es reunien, realitzant-se de forma esglaonada i sota la supervisió d'algun membre. Fins i tot es va arribar a detectar a algun dels assistents controlant vehicles i persones als voltants dels domicilis.

La investigació l'ha executat la Brigada Provincial d'Informació de Barcelona coordinada per la Comissaria General d'Informació i sota la supervisió del Jutjat Central d'Instrucció número 3 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional. Els tres arrestats van passar a disposició judicial i el magistrat en va decretar l'ingrés a presó.

En últims mesos, i especialment durant l'Estat d'Alarma, la policia espanyola ha intensificat la lluita antiterrorista executant sis operacions policials i detenint tretze presumptes jihadistes.

Moment d'una de les detencions a Badalona.

Tres detinguts a Badalona per captar i adoctrinar joves per a grups jihadistesPolicia Nacional

tracking