Diari Més

Educació

Bargalló afirma que la reobertura dels centres amb pocs alumnes «és la prevista»

El conseller d'Educació diu que «hem triat l'opció que hem cregut més vàlida» sobre la tornada a l'escola

Tres alumnes de cinquè de primària de l'Institut Escola l'Agulla del Catllar, entrant al centre per primera vegada en més de dos mesos.

Bargalló afirma que la reobertura dels centres amb pocs alumnes «és la prevista»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Elconseller d'Educació, Josep Bargalló, ha afirmat aquest dimarts que la reobertura ahir de centres educatius situats en zones en la fase 2 de desescalada «és com havíem previst, amb pocs alumnes».

En una entrevista en la Cadena Ser, el conseller ha afegit que «cada dia hi haurà molt pocs alumnes» i que «sumant els que assisteixin durant tots els dies no s'arribarà a la meitat» dels alumnes.

Les mesures de seguretat adoptades en els centres per a evitar contagis de coronavirus entre alumnes i professors «són correctes», segons el conseller, que ha afegit que «les marquen les autoritats sanitàries sobre la base d'informes del ministeri, la conselleria, la Societat Catalana de Pediatria i la IS-Global».

Sobre el tancament i reobertura dels centres educatius, Bargalló ha assenyalat que «tanquem quan les autoritats sanitàries ens ho van dir i hem reobert parcialment quan ens ho han dit», per la qual cosa «sempre actuarem d'acord amb les autoritats sanitàries».

Respecte al temor a contagis expressat per diversos directors de centres educatius, el conseller ha assegurat que «no ho entén» i que des de les Direccions Territorials «s'ha fet entendre a les direccions que som un servei públic i que havíem d'oferir la possibilitat d'assistència a l'alumnat que el necessita».

Quant a les opinions contràries a l'obertura de centres, el conseller ha al·ludit al fet que la comunitat educativa està formada per 5.492 escoles, 130.000 professors, 100.000 personal d'administració i serveis i 700.000 famílies, per la qual cosa «hi ha opinions i sensibilitats de tota mena».

El pla de desescalada educatiu aprovat per Educació ha despertat el rebuig unànime dels sindicats, que en la seva majoria va arribar a demanar la dimissió del conseller, al que Bargalló ha contestat que «nosaltres hem triat l'opció que hem cregut més vàlida» i «demanar la meva dimissió forma part dels drets dels sindicats, no tinc res a dir».

Sobre els 55.000 paquets de connectivitat a internet que Educació tenia previst distribuir entre els alumnes socialment desfavorits perquè finalitzessin el curs de manera telemàtica, Bargalló ha reconegut que «hem repartit uns 30.000» i els ajuntaments «altres milers», però «no s'ha arribat a tothom que el necessitava».

El conseller ha atribuït les dificultats logístiques de distribució al fet que es tracta d'un servei «molt personalitzat en funció dels estudis i els programes utilitzats pels centres».

Poder atendre els alumnes de famílies més vulnerables és un altre dels objectius de l'obertura de les escoles, ha afirmat el conseller.

tracking