Diari Més

Educació

La Viquipèdia ajuda a preparar les PAU amb un concurs per «estudiar editant»

Proposen 180 articles per crear i 90 per millorar sobre les matèries avaluables

Els alumnes s'examinen de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU).

Selectivitat Tarragona 2018Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Viquipèdia ha iniciat aquest dimecres un concurs en línia per «estudiar editant» dirigit especialment els alumnes que es preparen per les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), però també als estudiants universitaris, personal docent i a tothom que hi vulgui col·laborar. Proposen 180 articles per crear i 90 per millorar relacionats amb les matèries avaluables del territori catalanoparlant, entre els quals hi ha «poesia modernista», «Tractat del Pont dels Escalls», «funció irracional», «teoria del disseny», «auditoria comptable», «arqueologia musical» o «política ambiental». El concurs romandrà obert fins el dia 10 de juliol, darrer dia de la convocatòria d'estiu de les PAU, segons informa Amical Wikimedia en un comunicat.
La pandèmia per la covid-19 ha provocat «una situació excepcional» en el calendari escolar i universitari que ha afectat «especialment» els alumnes de batxillerat que preparen les PAU, apunta l'entitat.

«En un context marcat pel treball a distància, l'autoaprenentatge i l'accés sovint poc equitatiu als recursos educatius disponibles» el projecte pretén contribuir a que la Viquipèdia esdevingui «una font de qualitat acadèmica i de suport docent».

El guanyador rebrà una inscripció en un curs d'idiomes en una de les 22 universitats de la Xarxa Vives d'Universitats. Entre la resta de concursants es sortejaran vals per a material universitari.

tracking