Diari Més

Educació

Foment demana que es compti amb les empreses per a planificar l'obertura total de les escoles

La patronal creu que és de «màxima prioritat» establir un termini per a la tornada de l'activitat escolar

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre.

Foment demana que es compti amb les empreses per a planificar l'obertura total de les escolesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Foment del Treball assegura que és necessari que les organitzacions empresarials participin en les decisions per obrir de nou les escoles. En un comunicat publicat després que es conegués que el Departament d'Ensenyament ha posat de termini la fase 2 del desconfinament per la reobertura de centres educatius, la patronal assegura que és de «màxima prioritat» establir un termini per a la tornada total de l'activitat escolar. La «incertesa» que està generant el pla d'obertura dels centres educatius té conseqüències que «incideixen de manera directa» en la productivitat de les empreses i en el manteniment dels llocs de treball, alerta l'organització empresarial.
«El tancament dels centres educatius va ser raonable i necessari, com a mesura de contenció, a l’inici de la pandèmia, però, una vegada hi ha més informació, cal acotar millor els riscos i planificar un calendari per a l’obertura total del centres educatius», assegura l'entitat que dirigeix Josep Sánchez-Llibre.

La patronal recorda que «els nivells d’ansietat i d’estrès a les famílies i dels treballadors s’han incrementat», ja que els pares han acumulat l’activitat laboral, el teletreball, amb les responsabilitats docents i educatives, -moltes vegades dins de l’horari laboral-, i la feina domèstica, sense interrupció i sense la possibilitat de comptar amb l’ajuda que, molt sovint, ofereixen els avis.

Per això, Foment veu necessari que patronals i sindicats puguin participar de les «decisions rellevants» en un «tema de màxima prioritat» com és la reobertura de les escoles.

tracking