Diari Més

Meteorologia

La calor estiuenca, que avui ha arribat a 31ºC a la Ribera d'Ebre, inicia el descens

Diumenge s'espera un canvi brusc de la situació, amb abundants pluges

Imatge d'arxiu d'un home fent esport en un passeig.

La calor estiuenca, que avui ha arribat a 31ºC a la Ribera d'Ebre, inicia el descensEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les temperatures inusualment altes a principis de maig a Catalunya, que aquest dimecres han registrat una màxima de 31,3ºC al pantà de Riba-roja d'Ebre (Ribera d'Ebre), iniciaran demà un progressiu descens, radicalitzat el diumenge, quan s'espera un canvi tèrmic brusc i abundants pluges.

Segons els models meteorològics del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), diumenge arribarà un canvi de temps "important", amb precipitacions que podrien caure a tot el territori, amb menor probabilitat al litoral, i ser localment abundants.

Els meteoròlegs pronostiquen que diumenge la precipitació acumulada podrà ser de més de 20 litres d'aigua per metre quadrat en 24 hores.

Amb l'arribada d'aquest front també disminuiran bruscament, més de 10 graus, les temperatures extremadament caloroses d'aquesta setmana, que avui han registrat màximes de més de 30ºC a molts punts de la plana de Lleida i del sud de Tarragona.

Segons l'SMC, les màximes d'avui han estat els 31,3ºC del pantà de Riba-roja, seguits dels 31ºC de Seròs (Segrià), 30,7ºC a Aitona (Segrià) o els 30,5ºC de Vinebre (Ribera d'Ebre).

També s'han registrat temperatures altes a Aldover (Baix Ebre) (30,3ºC), Benissanet (Ribera d'Ebre) (29,6ºC), Alcarràs (Segrià) (29,5ºC), Torres de Segre (Segrià) (29,3ºC), Cabanes (Alt Empordà) (29,1ºC) i Vilobí d'Onyar (La Selva) (29,1ºC).

tracking