Diari Més

Trilla avisa que la sortida dels nens es pot tirar enrere si hi ha repunt de casos

Creu que un període de dues setmanes entre mesures de desescalada seria millor per valorar l'impacte de cadascuna

Els nens han pogut gaudir

La tornada dels nens al carrer (2)Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, espera que la sortida dels nens «s'ordeni una mica» en els propers dies, i avisa que si hi ha un repunt de casos es pot tirar enrere. «Això és prova i error», ha advertit a Catalunya Ràdio. Trilla confia que en els propers dies ja es vegi una sortida ordenada amb un sol progenitor i distància entre persones. Al seu parer, aquesta és la clau. «Si el carrer està ple però tots estem a dos metres no és el mateix que aplegar-se», ha afegit. També ha considerat que seria útil que hi hagués més policia al carrer. D'altra banda, ha opinat que un període de dues setmanes entre mesures de desescalada seria «més raonable» per tenir més dades i veure quin impacte relatiu té cada mesura.
«Si hi ha molt d'embolic s'haurà d'intentar organitzar millor. I si hi ha tant d'embolic que les coses no van bé, pas enrere i tornem a la situació que toca». Així s'ha expressat Trilla sobre la sortida dels nens al carrer després que el diumenge deixés algunes imatges d'incompliment de les mesures.

Ha reconegut que quan surtin al carrer persones grans i esportistes encara no se sabrà quin impacte ha tingut la sortida dels nens. «Potser un període de dues setmanes fos una cosa més raonable per tenir més dades i veure l'impacte relatiu de les mesures, però és el que hi ha», ha assenyalat.

Trilla ha demanat responsabilitat individual, familiar i col·lectiva, i ha afegit que també hi ha determinades mesures que poden ajudar, com la presència de més Guàrdia Urbana i Mossos, o que es tanquin de forma clara alguns espais que faciliten que la gent s'ajunti.

Pel que fa a la combinació d'infants sortint, gent gran i esportistes, Trilla ha insistit que si es manté la distància no hi ha cap problema, i el risc de contagi és baix. «El problema és que la gent, sigui qui sigui, s'ajunti i d'alguna manera pugui haver contacte entre diferents nuclis familiars», ha reiterat.

Coordinació entre Estat i autonomies

Trilla ha opinat que seria molt important que comunitats autònomes i Estat anessin coordinades a l'hora de plantejar mesures, amb instruccions clares. Les territorials, ha dit, «han de ser d'acord amb el marc general, perquè no queda altra, però si hi hagués bona voluntat es poden ajustar i els missatges que siguin clars».

tracking