Diari Més

Salut

L'ICO posa en marxa tres assajos clínics en pacients oncològics i professionals de la salut

Les persones amb càncer corren més risc de contraure el coronavirus i presenten més complicacions

L'edifici Campus ICO – Germans Trias i Pujol – UAB de l'Institut Josep Carreras.

L'ICO posa en marxa tres assajos clínics en pacients oncològics i professionals de la salutACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Institut Català d'Oncologia (ICO) ha impulsat tres assajos clínics sobre el coronavirus en pacients oncològics i professionals de la salut. Aquests estudis s'han posat en marxa després de detectar que els pacients amb immunosupressió de malalties hemato-oncològiques presenten major risc de contraure la infecció, desenvolupar complicacions i triguen més temps en reduir la càrrega viral. Un dels assajos explorarà l'eficàcia del baricitinib en pacients amb càncer que contreguin el COVID-19 i desenvolupin pneumònia. El segon analitzarà l'ús de la hidroxicloroquina, en malalts oncològics i personal assistencial amb símptomes lleus. Per últim, s'estudiarà l'eficàcia de la hidroxicloroquina per prevenir el COVID-19 en treballadors.
Els primer assaig que farà l'ICO s'anomena BarCOVID19 i explorarà l'eficàcia de baricitinib en el tractament de pacients amb càncer i COVID19 que desenvolupen pneumònia. Aquest medicament té dos mecanismes d'acció interessants, antiinflamatori i inhibidor de la incorporació de virus en el alvèol.

El segon és l'assaig Oncovid i estudiarà l'eficàcia de la hidroxicloroquina, un altre antiinflamatori que in vitro disminueix la càrrega viral dels infectats. En aquest cas es compararan els resultats de pacients amb càncer amb professionals assistencials que s'hagin infectat per COVID19, tots ells amb símptomes lleus-moderats (sense pneumònia).

Per últim, el PrevenCov esta orientat a professionals de la salut i analitzarà l'eficàcia de la hidroxicloroquina per prevenir la infecció en treballadors assistencials i no assistencials dels hospitals de l'ICO mitjançant un disseny aleatoritzat i controlat amb placebo.

L'ICO ha creat un perfil a la pàgina web Contraelcoronavirus.org perquè totes les persones que vulguin puguin col·laborar en la recerca del COVID-19 i dotar de més recursos l'equip investigador.

tracking