Diari Més

Judicial

Cuixart, Turull i Rull surten de presó per a reprendre el seu treball

Coincidint amb la relaxació de les restriccions de mobilitat, Justícia permet les sortides laborals dels presos subjectes al 100.2

Cuixart amb mascareta i guants sortint de la presó de Lledoners.

Cuixart, Turull i Rull surten de presó per a reprendre el seu treballEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i els exconsellers Jordi Turull i Josep Rull han sortit aquest dimecres de la presó de Lledoners (Barcelona) per a reprendre els seus respectius treballs, en aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari.

Cuixart i els exconsellers, que romanien confinats en el citat centre penitenciari arran del decret d'estat d'alarma pel coronavirus, han pogut reprendre el seu treball després que el Departament de Justícia s'hagi obert a permetre les sortides laborals dels presos subjectes al100.2, sempre que s'hagi reprès l'activitat laboral que exercien i el centre de treball estigui obert.

El líder de l'entitat sobiranista s'ha dirigit a la seva empresa a Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona), on ha arribat a les 09.10 hores, en un cotxe negre en el qual viatjava en el seient posterior, portant màscara i guants.

Per part seva, Turull ha reprès el seu treball al despatx d'advocats Badia de Terrassa (Barcelona) i Rull a les oficines dels serveis corporatius de Mútua de Terrassa.

Després de finalitzar la seva jornada de treball, Cuixart, Turull i Rull tornaran a dormir a la presó de Lledoners, on romandran aïllats de la resta de reclusos, en un altre mòdul i sense mantenir cap contacte amb altres presos, per a evitar contagis.

A Cuixart i als exconsellers, en aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari, se'ls havia concedit el permís per a sortir a treballar cinc dies laborables, abans de l'inici de la crisi per la pandèmia del coronavirus.

Coincidint amb la relaxació de les restriccions a la mobilitat decretades en l'estat d'alarma, el Departament de Justícia va obrir ahir la porta a permetre sortides laborals dels presos subjectes al100.2, però per a això hauran d'acreditar que els centres on estan ocupats han reprès la seva activitat.

Turull també ha sortit del centre penitenciari amb mascareta i guants.

Cuixart, Turull i Rull surten de presó per a reprendre el seu treballEfe

Rull, a l'igual que Cuixart i Turull, haurà de tornar a la presó per passar la nit.

Cuixart, Turull i Rull surten de presó per a reprendre el seu treballEfe

tracking