Diari Més

Salut

Expedienten un centre mèdic privat per fer proves de coronavirus de pagament

Vergés remarca que el BOE «referma» la instrucció que ja havia aprovat el Govern

Una professional sanitària agafa una mostra per fer una prova de coronavirus a l'Hospital Clínic.

262 noves morts per coronavirus a Catalunya eleven la xifra de víctimes a 1.672ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Direcció General d'Ordenació i Regulació Sanitària del Departament de Salut ha obert un expedient a un centre mèdic privat per fer proves de coronavirus de pagament. Ha actuat a instàncies de la denúncia d'un particular. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha constatat que el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) «referma» amb la seva nova disposició la instrucció que ja havia aprovat fa dies el Govern. L'executiu espanyol ha decidit intervenir els laboratoris privats. Vergés ha recordat que a Catalunya ja es va decidir des del 18 de març que tota la capacitat de la privada, també la dels laboratoris, havia de quedar sota coordinació del sistema públic de salut.
Aquesta mesura es va concretar en una resolució del CatSalut del 21 de març amb un annex amb tots els centres, que incorporava la majoria de laboratoris privats, ha dit la consellera, però dijous passat es va fer una ampliació d'aquest annex en detectar que alguns no hi eren i que alguns no estaven seguint les instruccions i estaven oferint proves PCR privades.

«Els laboratoris privats no haurien d'oferir ni als ajuntaments ni a empreses aquest tipus de proves, tot ha de passar sota coordinació del circuit de Salut», ha insistit Verges, que ha indicat que cal fer un control acurat i global de la pandèmia. De moment ja s'ha demanat a alguns consistoris i residències que havien recorregut a aquestes proves que aportin les dades sobre els resultats.

tracking