Diari Més

Els resultats de l'assaig clínic del doctor Mitjà poden estar a finals d'aquesta setmana

La consellera de Salut admet «debat» sobre el confinament dels nens i diu que qualsevol mesura es prendrà de forma «segura»

La consellera de Salut, Alba Vergés, durant una roda de premsa.

Els resultats de l'assaig clínic del doctor Mitjà poden estar a finals d'aquesta setmanaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit aquest dilluns en la roda de premsa diària del Govern que els resultats de l'assaig clínic liderat pel doctor Oriol Mitjà podrien estar a finals d'aquesta setmana o la que ve. L'assaig, un projecte «molt ambiciós», en paraules de la consellera, es va posar en marxa el 16 de març i hi han participat 3.500 persones i els seus contactes. Pel que fa al confinament dels infants, Vergés ha admès «el debat, no la divergència» sobre aquest aspecte. «Si algun dia decidim que els infants poden sortir, hem de veure quina és la forma més segura. Ens preocupa la salut emocional de la població», ha assegurat Vergés.

Pel que fa al retorn de moltes persones a la feina aquest dimarts, Vergés ha assegurat que cal fer una vigilància de símptomes més enllà de les proves, per tal de monitoritzar, detectar i aïllar els possibles casos de covid-19.

Pel que fa al programa Orfeu, que permetrà fer 170.000 tests en cinc setmanes, Vergés ha dit que es pot engegar la setmana que ve. «Seran molt importants les decisions respecte els resultats de les proves. Pots decidir si tornar a treballar o bé has de marxar a casa confinat», ha explicat la consellera.

Respecte la situació a les residències, la titular de Salut l'ha qualificada de «molt complicada» i ha assegurat que es treballa amb les direccions dels centres per separar plantes o traslladar residents que no són positius. «Seguim molt de prop la majoria de residències del territori», ha dit.

tracking