Diari Més

Buch considera «prematur» dir que per Sant Jordi les llibreries estaran tancades

El conseller veu a «llarg termini» la celebració de partits perquè és difícil situar la gent en seients separats

Imatges de la Diada de Sant Jordi 2019 a la Rambla Nova de Tarragona

Diada de Sant Jordi 2019 a la Rambla Nova de TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Interior, Miquel Buch, considera que és «massa prematur» dir que per Sant Jordi les llibreries encara estaran tancades. «S'ha de veure com evolucionem», assegura en una entrevista a El Punt Avui. Pel conseller, la diada «ajuda moltes llibreries i a tot el sector» i creu que caldrà buscar «eines» per «mantenir algunes coses». «Com podem combinar una celebració, una pandèmia i el comerç? Les solucions s’han d’anar ajustant a poc a poc», afegeix. En aquest sentit, afirma que caldrà «anar veient» què passa amb els grans esdeveniments multitudinaris i reconeix que per anar a un concert o a un partit del Barça se situa «a llarg termini» i veu difícil fer partits amb gent en seients separats.

«Un partit amb la gent en seients separats ho veig difícil. Qui hi anirà i qui no? Com ho decidirà el club? Ho veig difícil. Però és encara massa aviat per dir-ne res», insisteix en una entrevista al rotatiu.

El conseller assegura que la lliga de futbol és «molt important» però afirma que a ell li preocupen «més les escoles». «Què fem amb els nostres infants? Amb els estudiants?», insisteix. En aquest sentit, creu que cal «trobar solucions per a cada realitat» i augura que es requeriran «mesures excepcionals, que potser no tothom compartirà».

Preguntat sobre els concerts i les festes majors, precisa que no es vol posar en l'escenari concret tot i que avança que «hauran de ser diferents». «Hauran de tenir unes mesures de protecció que estem estudiant», rebla al rotatiu.

Tampoc descarta que a l'estiu, s’hagin de prendre mesures concretes a les platges, que s'aniran «decidint a mesura que es tingui més coneixement».

tracking