Diari Més

Societat

Els catalans surten de casa 2,4 cops a la setmana per anar a comprar durant el confinament

Els enquestats a la segona onada del Gabinet Ceres de Reus suspenen les decisions de la UE i el Govern espanyol

Dades de la segona onada de l'enquesta del Gabinet Ceres

Dades de la segona onada de l'enquesta del Gabinet Ceres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els catalans estan sortint una mitjana de 2,4 vegades de casa en l'actual situació de confinament, majoritàriament per a fer les compres i prenent mesures de protecció. De les llars catalanes, només un 25% tenen alguna persona que continua treballant fora de casa per feines essencials.

Aquestes són dades corresponents a la segona onada de l'enquesta engegada pel Gabinet Ceres de Reus que vol conèixer com afronta la ciutadania de Catalunya l'actual situació d'alarma a causa de la Covid-19.

L'univers de treball de l'enquesta ha arribat en aquesta segona onada a les 904 persones, majoritàriament de la demarcació de Tarragona, tot i que també hi ha una mostra important de les comarques de Barcelona.

Segons les dades recollides en aquesta segona onada, es manté el baix nivell de confiança en la informació publicada a les xarxes socials i s'hi afegeix la publicada pel govern d'Espanya, respecte de l'onada anterior.

Pel que fa a les actuacions durant l'actual situació d'alarma, els enquestats només aproven, tot i que de manera molt justa, les adoptades per l'OMS, els ajuntaments i la Generalitat. Suspenen de manera clara, les decisions preses per la Unió Europea i el Govern central.

Una dada que ha canviat de manera significativa respecte de la primera onada és l'expectativa del final del confinament. Ha passat del 20 de maig al 5 de maig que ha estat la resposta majoritària en aquesta ocasió.

Pel que fa a l'estat d'ànim, es manté una certa estabilitat, tot i que augmenta la sensació de tristesa-depressió i també la d'ira-hostilitat.

Descarregueu l'informe de la segona onada de l'enquesta: AQUÍ

Dades de la segona onada de l'enquesta del Gabinet Ceres

Dades de la segona onada de l'enquesta del Gabinet Ceres

tracking