Diari Més

Salut

Els CAPS fan seguiment a més de 47.000 persones amb símptomes lleus de coronavirus

La consellera de Salut remarca que són pacients «possibles»

Una imatge d'arxiu de la façana del CAP Sant Pere.

CAP Sant Pere., ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat aquest dijous que l'atenció primària fa seguiment de 47.373 persones amb símptomes lleus de coronavirus, i està demanant més de 1.000 radiografies diàries per seguir la clínica i decidir si cal una derivació hospitalària o si bé es pot continuar amb el seguiment a domicili. La consellera ha remarcat l'important paper que està fent l'atenció primària, amb aquesta tasca de control domiciliària d'aquests pacients «possibles», ja sigui per telèfon o amb visites als habitatges. Fan el mateix a les residències i també en els hotels que s'han habilitat perquè persones lleus passin el confinament. Els CAP se centren especialment en els pacients respiratoris.
La primària s'ha reorganitzat, centrant-se en l'atenció als pacients respiratoris, amb equips per fer radiografies, seguiment telefònic dels possibles infectats i també amb visites a domicili amb les mesures de seguretat necessàries. Són els encarregats, ha dit Vergés, de fer el seguiment del 85% dels infectats.

També s'atenen altre tipus de pacients, ha apuntat la consellera, però la reorganització per centrar-se en el coronavirus ha suposat un «daltabaix important».

tracking