Diari Més

Comerç

Caprabo donarà sortida a petits productors i cooperatives que han perdut canals de venda

Estan estudiant amb el Departament d'Agricultura la situació particular de cada ca

El vi és un dels primers sectors que s'està estudiant, ja que han perdut les vendes a l'hostaleria.

Caprabo donarà sortida a petits productors i cooperatives que han perdut canals de vendaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els petits productors i les cooperatives agràries estan patint els efectes de la crisi de la covid-19, ja que molts d’ells han perdut els seus canals habituals de venda arran de l’estat d’alarma. Per aquest motiu, Caprabo ha decidit intensificar els contactes amb aquests productors amb l'objectiu d'ajudar a la comercialització de partides de producció que amb l’alerta sanitària i les mesures de confinament han perdut el seu punt de venda. La distribuidora està treballant amb el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i amb la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) per analitzar la situació en que es troben els petits productors agroalimentaris i trobar les vies d'ajuda més adequades per a cada cas.

De moment, la FCAC ja ha traslladat a Caprabo la necessitat que han identificat per donar sortida a productors de vi de proximitat que tenien molt concentrada la seva venda en canals Horeca i, també, productors de plantes que tenien compromesa la seva producció per canals del sector turístic -fires, hotels, esdeveniments, entre d'altres-.

Aquesta aposta de Caprabo s’emmarca dins del Programa de Proximitat per Comarques, a través del qual ha donat entrada, des de 2014, a més de 300 petits productors i cooperatives agràries, i a més de 2.600 nous productes als seus supermercats.

Més mesures de seguretat

En el seu compromís per fer front al Covid19, els supermercats de Caprabo han incorporat mesures de seguretat per prevenir els contagis. Destaquen la distància en cues d'entrada de 2 metres; prioritat de la compra per a gent gran, persones amb discapacitat, embarassades i personal sanitari; aforament limitat a l'interior de la botiga; mampares de separació per a caixes de cobrament; i facilitar guants i desinfectant en la compra, entre les més destacades. Una de les últimes mesures implantades des d'aquesta setmana és l'ús de mampares gorra per als treballadors de les botigues. A més, Caprabo també indica als clients els moments de la jornada amb menor aforament amb l'objectiu que puguin escollir la franja horària que millor s'adapta a cada necessitat.

tracking