Diari Més

El Govern central avisa: només Illa pot ordenar el confinament total

L'executiu de Sánchez ha respost així a l'anunci de Buch d'aplicar el confinament total a la Conca d'Òdena

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, en roda de premsa per explicar l'última hora del coronavirus.

Salvador illaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern central ha advertit aquest dijous a la Generalitat que només el ministre de Sanitat, Salvador Illa, pot ordenar l'enduriment del confinament d'Igualada i de tota la Conca de'Odena (Barcelona) perquè sigui total i ha anomenat «una vegada més» a la unitat d'acció.

L'Executiu de Pedro Sánchez ha respost d'aquesta manera davant l'anunci del conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, que signarà una resolució per a endurir el confinament d'Igualada i de tota la Conca d'Òdena perquè només puguin sortir al carrer els qui prestin serveis essencials.

Ha recordat que una ordre aquestes característiques únicament pot donar-la l'autoritat competent, en aquest cas el ministre de Sanitat, com a autoritat delegada en virtut de la declaració de l'estat d'alarma.

«El Govern d'Espanya està seguint en tot moment les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut i ha adoptat les mesures més dràstiques a Europa i de les més estrictes a nivell mundial per a vèncer al coronavirus», ha assegurat l'Executiu en un comunicat.

Finalment, ha apel·lat a la unitat d'acció entre les administracions i ha reiterat la seva voluntat constant de coordinació i col·laboració amb les comunitats autònomes en la seva lluita contra la pandèmia.

Miquel Buch va justificar aquest dimecres la necessitat d'endurir el confinament en la Conca d'Òdena davant l'elevada mortalitat que el coronavirus està provocant en aquest àrea, ja que aconsegueix els 63,1 morts per cada cent mil habitants, enfront de la mitjana del 6,9 de Catalunya, del 7,4 del conjunt d'Espanya o del 27,9 de Madrid i del 41,6 de la regió italiana de Llombardia.

tracking