Diari Més

Medi Ambient

La Generalitat suspendrà les cremes controlades en situacions d'alta contaminació ambiental

Territori i Sostenibilitat està elaborant un nou protocol amb més mesures per reduir les emissions

Imatge d'uns pagesos realitzant una crema

crema, pagesosACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els departaments de Territori i Sostenibilitat i d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació han signat un acord de col·laboració pel qual el Cos d'Agents Rurals (CAR) suspendrà les autoritzacions de crema de restes vegetals durant els episodis ambientals de contaminació i els avisos preventius que declari la DGQACC per tal de minimitzar les emissions de contaminants a l'atmosfera.

El cos comunicarà l’excepcionalitat via sms a les persones titulars de les autoritzacions de forma diària i mentre es mantingui la situació, de forma similar a com ho fa quan s’activa el Pla Alfa per perill d'incendis forestals de Catalunya. Territori i Sostenibilitat està elaborant un nou protocol amb més mesures per reduir les emissions en aquests episodis.

Aquestes actuacions es duran a terme en els 40 municipis declarats com a zones de protecció especial de l'ambient atmosfèric de la conurbació de Barcelona.

Aquesta zona, que comprèn les comarques del Barcelonès, Vallès Oriental, Vallès Occidental i Baix Llobregat es coneix com a 'Àmbit-40'. També afectarà els 38 municipis que formen part de la Zona de Qualitat de l'Aire de la Plana de Vic i de 146 més que conformen la Zona de Qualitat de l'Aire de les Terres de Ponent.

Aquesta acció, que ja és plenament vigent, formarà part també del nou protocol per a casos d'alta contaminació ambiental que està elaborant el Departament de Territori i Sostenibilitat. El protocol afegirà noves mesures a les que s'apliquen actualment, una de les quals, la de la limitació de vehicles a la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de l'àrea intrarondes de Barcelona en situació d'episodi per diòxid de nirogen (NO2), passarà a ser estructural a partir del proper mes de gener.

tracking