Diari Més

Política

Cs portarà Torrent a la Fiscalia per «desobediència» per haver permès la votació de la moció

Roldán avisa el president del Parlament que compartirà «desgraciadament» el mateix final de Forcadell si no corregeix

Pla mitjà de la líder de Ciutadans, Lorena Roldán, atenent els mitjans al Parlament.

Ciutadans, Lorena Roldán, parlamentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ciutadans denunciarà el president del Parlament, Roger Torrent, a la Fiscalia per «desobediència» per haver permès la votació de la moció sobre autodeterminació de la CUP. La líder de la formació taronja, Lorena Roldán, ha afirmat que Torrent «coneixia perfectament» que el text, impugnat pel govern espanyol, acabaria suspès pel Tribunal Constitucional i, per tant «permetent la votació no ha fet altra cosa que consumar un delicte de desobediència continuat en el temps». A més, ha dit que «aquesta pel·lícula» ja l'han vista, «però han canviat els actors: abans hi havia Carme Forcadell, i ara Torrent». En aquest sentit, ha advertit que «l'argument és el mateix i, desgraciadament, el final també ho serà».

Des dels passadissos del Parlament, Roldán ha criticat que Torrent «utilitza» la cambra catalana pels «interessos del separatisme» i que canvia les hores dels plens «sense justificació ni motius», més enllà de «la reunió que el TC tenia programada per acordar la suspensió de la moció de la CUP». «Han volgut avançar el ple amb l'única intenció de vulnerar de nou el TC, seguir trepitjant els drets dels catalans i situar el Parlament al marge de la llei», ha dit.

En aquest sentit, ha acusat Torrent d'incórrer en la «desobediència continuada» perquè «coneixedor que la moció acabaria suspesa, ha tirat pel dret malgrat les advertències de l'oposició».

D'altra banda, després que l'advocat general del TJUE reconegui el líder dels republicans, Oriol Junqueras, com a eurodiputat perquè el mandat surt «només del vot dels electors», Roldán ha afirmat que aquesta és l'opinió de l'advocat general, «consultiva, no vinculant» i que, finalment es podrà tenir en consideració o no. Així, ha dit que Cs esperarà a que arribi la resolució per fer-ne una valoració i ha garantit que, des de les seves files, es respecten sempre les resolucions judicials.

La líder de Ciutadans també ha celebrat que «gràcies a una denúncia de Cs» la Fiscalia hagi presentat una querella contra el conseller d'Interior, Miquel Buch, pel servei d'escorta a l'expresident del Govern, Carles Puigdemont.

tracking