Diari Més

Tecnologia

L'Expoelectric situa Barcelona en la capital europea de la mobilitat sostenible

El Govern anuncia una inversió de 8 MEUR en la instal·lació de punts de recàrrega elèctrica per a particulars

Pla detall d'un cotxe elèctric en un punt de recàrrega.

L'Expoelectric situa Barcelona en la capital europea de la mobilitat sostenibleACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb més de 50 expositors i 150 models de vehicles, la novena edició de l'Expoelectric, que se celebra aquest cap de setmana a la ciutat comtal, situa Barcelona en la capital de la mobilitat sostenible del sud d'Europa. El seu director, Ramon Caus, ha assegurat a l'ACN que l'objectiu del certamen és apropar la mobilitat elèctrica a la ciutadania, i ha afegit que aquest tipus de vehicle «ha deixat de ser el futur i s'ha convertit ja en el present». Malgrat el creixent interès, el sector continua amb reptes importants com, per exemple, la millora de la xarxa de punts de recàrrega. En aquest sentit, la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha anunciat una inversió de 8 MEUR, a partir del 2020, en la instal·lació de punts de recàrrega elèctrica per a particulars.

El cotxe elèctric s'obre pas al mercat i n'és bona prova l'Expoelectric, l'esdeveniment més important de vehicles i energies renovables del sud d'Europa. El certamen ha obert portes aquest dissabte amb mig centenar d'expositors, entre els quals hi ha diverses marques automobilístiques, que mostren les últimes novetats.

L'esdeveniment espera rebre més de 20.000 visitants. Un d'ells és l'Òscar Abat que, aquest matí, mirava els últims models de cotxes elèctrics. Segons ha explicat, fa temps que vol comprar-se un cotxe i té clar que serà sostenible, però l'elevat preu d'aquest tipus de vehicles i també el fet que, de moment, segons lamenta, encara hi ha poca oferta el tira enrere.

Harley Davidson, la primera moto de gran potència elèctrica

Entre els últims models que s'exposen a la fira, hi ha una moto de la popular marca Harley Davidson, que encara no està al mercat, però que sortirà pròximament. Es tracta de la primera moto de gran potència elèctrica i el seu preu supera els 30.000 euros.

Segons ha explicat el director de la fira, Ramon Caus, les marques aposten cada cop més per aquest tipus de vehicles, però entre els principals reptes hi ha el de millorar la xarxa de punts de recàrrega. En aquesta línia, la consellera d'Empresa i Coneixement, Angels Chacón, ha anunciat una inversió de 8 MEUR, a partir de l'any vinent, en la instal•lació de punts de recàrrega elèctrica per a particulars.

El certamen està impulsat per l'Institut Català d'Energia (ICAEN), l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Enginyers Bcn.

tracking