Diari Més

El moviment 'Parlem' torna al carrer dos anys després per reclamar diàleg

Entre els participants, hi havia l'exdiputada de Podem Carolina Bescana i l'exportaveu de Catalunya Si que es Pot Lluís Rabell

Integrants del moviment 'Parlem'.

El moviment 'Parlem' torna al carrer dos anys després per reclamar diàlegACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un centenar de membres del moviment Parlem s'ha concentrat a la Plaça Sant Jaume dos anys després per reclamar diàleg als governs català i espanyol i trobar una sortida al conflicte polític.

Durant la concentració, en què s'han pogut sentir diverses consignes a favor de l'entesa com «Parlin o dimiteixin», no ha comptat amb la presència de les principals figures polítiques, però s'hi ha pogut veure l'actual diputat del PSC, Ferran Pedret; l'exdiputada de Podem Carolina Bescansa i l'exdiputat de Catalunya Sí que es Pot Lluís Rabell. Segons un dels portaveus de Parlem, Alan Barroso, «el més important és demostrar que hi ha un espai de diàleg» i que «no està per la crispació».

«Hem de seure a dialogar, hem d'estar tranquils, no som cap partit som gent normal que arriba un punt en què estem tant cansats de veure el que està passant, polarització, que has d'estar a una banda o altra sí o sí», ha lamentat Barroso en declaracions als mitjans.

El col·lectiu, que la tardor del 2017, en el moment més àlgid del procés, va sortir al carrer per rebutjar tant la declaració unilateral d'independència com la intervenció de l'autogovern i aleshores va aplegar 5.500 persones. Tot i això, després d'aquest acte va desaparèixer. Portaveus de la plataforma han justificat aquests dos anys d'absència pel fet que no disposen de la capacitat de mobilització ni amb la infraestructura d'entitats independentistes i constitucionalistes. «Som un moviment ciutadà, no podem permetre'ns un moviment continuat», ha argumentat Barroso.

tracking