Diari Més

ERC, JxC, EH-Bildu i PNB demanen que Sánchez comparegui per «les actuacions de l'Estat» a Catalunya l'última setmana

Els grups reclamen una convocatòria extraordinària de la Diputació Permanent del Congrés

El president del govern en funcions, Pedro Sánchez, a La Moncloa.

president del govern en funcions, Pedro Sánchez, La Moncloa.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els grups parlamentaris al Congrés dels Diputats d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Junts per Catalunya (JxC), EH-Bildu i Partit Nacionalista Basc (PNB) han demanat la compareixença del president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, perquè doni explicacions sobre «les actuacions de l'Estat en relació amb Catalunya en l'última setmana».

Els quatre grups nacionalistes i independentistes s'emparen en allò que estableixen els articles 56 i 57 del reglament de la cambra baixa espanyola per sol·licitar una convocatòria extraordinària de la Diputació Permanent. Cal recordar que arran de la sentència del Tribunal Suprem sobre l'1-O hi ha hagut diverses nits d'aldarulls a Barcelona amb enfrontaments entre manifestants i policia.

Aquests enfrontaments han comportat centenars d'atencions sanitàries tant a manifestants com a policies, dotze hospitalitzacions, una d'elles d'un agent de la Policia Nacional de caràcter molt greu, desenes de detencions i una trentena d'ordres de presó.

tracking