Diari Més

Junqueras: «Cap violència no ens representa»

El president d'ERC dona el seu suport a les mobilitzacions i les marxes massives i pacífiques

Imatge de Junqueras durant la seva declaració al Tribunal Suprem.

Junqueras diu que l'actuació policial l'1-O va ser «injustificada» i que buscava «generar crispació»Senyal Institucional del Tribunal Suprem

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha rebutjat en un tuit aquest dimecres al matí els aldarulls que hi ha hagut a Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona i Sabadell aquesta passada nit. «Cap violència no ens representa», ha piulat Junqueras. Alhora, ha mostrat tot el seu suport «a les mobilitzacions i a les marxes massives i pacífiques» que s'han organitzat com a resposta a la sentència de Tribunal Suprem, entre les quals les Marxes per la Llibertat que a primera hora han sortit de diferents punts de Catalunya.

En una entrevista a Rac1, Junqueras ha criticat les actituds que «debiliten» i fan «vulnerable» el moviment. «Som gent de pau i rebutgem la violència vingui d'on vingui. Sempre», ha explicat el president d'ERC, que creu que no s'ha de caure en la «trampa» de l'Estat, que sempre els ha volgut «crispats i iracunds».

D'altra banda, el líder dels republicans lamenta que un manifestant perdés l'ull a l'aeroport del Prat: «M’entristeix profundament, no me n’havia assabentat. Em sap molt greu i li envio una abraçada». A més, diu que «si hi ha hagut negligència o una actuació que no ha estat correcta, caldrà analitzar-ho, que s’investigui i donar explicacions».

A l'entrevista, en què Junqueras insisteix que no demanarà l'indult, assenyala que és igual si confia o no en una possible amnistia: «Si no s’atura la causa general contra l’independentisme i l’espiral repressiu, difícilment podrem entrar en una fase de negociació amb l’Estat. Aquest conflicte no s’arregla posant demòcrates a la presó, sinó votant».

«Posarem damunt la taula l’amnistia i l’autodeterminació. Com més forts siguem, més força per fer-los seure a la taula de negociació. Ara com ara, la cadira de l’Estat espanyol a la taula de diàleg està buida», conclou Junqueras.

Sobre els rumors que diuen que els presos podrien sortir aviat de la presó i que parlen de privilegis penitenciaris, Junqueras diu que són els mateixos que parlen de «l'hotel Lledoners». Per tot plegat, els recomana que si creuen que s'hi està «tan bé», vagin a la presó i passin uns quants dies amb ells. «Probablement no aguantarien ni una nit. Ja n’hi ha prou de tanta mentida», etziba.

tracking