Diari Més

El TC suspèn una resolució sobre l'autodeterminació i avisa Torra, el Govern i la Mesa de «responsabilitats penals»

El ple del tribunal admet un nou incident d'execució del govern espanyol contra una resolució del Parlament

Imatge exterior de la façana del Tribunal Constitucional.

Tribunal ConstitucionalImatge exterior de la façana del Tribunal Constitucional.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Constitucional (TC) ha suspès cautelarment part d'una resolució del Parlament que torna a ratificar el dret a l'autodeterminació i ha advertit el president de la Generalitat, Quim Torra, els consellers del Govern i els membres de la Mesa de la cambra catalana de «responsabilitats penals» si no «impedeixen» iniciatives que «eludeixin»la suspensió.

El ple del tribunal ja va advertir el president del Parlament, Roger Torrent, la setmana passada i ara avisa també l'executiu català de les conseqüències «d'ignorar» el TC.

El ple del tribunal ha admès a tràmit l'incident d'execució del govern espanyol anunciat divendres després del Consell de Ministres contra una resolució del Parlament aprovada al ple de Política General del 26 de setembre.

La suspensió es deu al fet que l'executiu de Pedro Sánchez ha reclamat que s'apliqui l'article 161.2 de la Constitució que deixa sense efecte qualsevol llei, acord o normativa autonòmica impugnada per l'Estat. El TC encara s'haurà de pronunciar sobre el fons de la qüestió.

tracking