Diari Més

Torra, sobre la sentència: «Té per objectiu que no es torni a fer; doncs ho tornarem a fer»

El president exigeix al govern espanyol que reconegui el «crim d'Estat» contra Companys per fer «justícia»

El president del Govern, Quim Torra, passejant al Fossar de la Pedrera, al cementiri de Montjuïc.

El president del Govern, Quim Torra, passejant al Fossar de la Pedrera, al cementiri de Montjuïc.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha remarcat la perseverança de l'executiu després de la sentència del Suprem per l'1-O: «Té per objectiu que no es torni a fer; doncs ho tornarem a fer», ha advertit. Des del cementiri de Montjuic, en el marc del 79è aniversari de l'afusellament de l'expresident, i acompanyat del Govern -menys el conseller Miquel Buch-, Torra ha asseverat que l'autodeterminació és un dret «reconegut». «Mai no defallirem en el seu exercici», ha reiterat. El president també ha exigit al govern espanyol que reconegui el «crim d'Estat» contra Lluís Companys per fer «justícia».

Torra ha recordat les «lluites, compromisos i victòries» de Companys, així com tots els «immolats» per Catalunya. 79 anys després de l'«hora greu» de l'afusellament, Torra ha dit que l'Estat només utilitza la «repressió» com a diàleg. El president ha asseverat que «l'objectiu de tot plegat» -en referència a la sentència- és criminalitzar l'independentisme: «Tot això amb la voluntat de no tornar-ho a fer, però ho tornarem a fer», ha advertit.

En aquest sentit, Torra ha remarcat que un referèndum no és delicte, i que el dret a l'autodeterminació està reconegut per tractats internacionals: «Mai no defallirem en l'exercici del dret a l'autodeterminació», ha afegit.

tracking