Diari Més

Mundó reclamarà pels 33 dies que va estar en presó preventiva i no demanarà l'indult

L'exconseller de Justícia està convençut que no tornarà a la política «ni en el curt ni el mitjà termini»

Carles Mundó, amb el Parlament de Catalunya al fons.

Mundó renuncia a l'acta de diputat al ParlamentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'exconseller de Justícia Carles Mundó ha explicat que reclamarà pels 33 dies que va estar en presó preventiva i que no demanarà l'indult. En entrevistes a Rac 1 i Catalunya Ràdio, ha explicat que si el compensen econòmicament donarà els diners a l'Associació Catalana dels Drets Civils. Després de conèixer la sentència del Tribunal Suprem (TS) que el condemna per desobediència sense entrar a la presó i l'inhabilita per un any i 8 mesos, Mundó ha explicat que està segur que no tornarà a la política «ni en el curt ni el mitjà termini». «Més endavant no sé què faré», ha afegit. Pel que fa al retard en la notificació de la sentència, ha considerat una «anomalia judicial» que els funcionaris que li havien de notificar arribessin a casa seva.

L'exconseller ha explicat que es va quedar «planxat» i «impressionat» en conèixer que les penses fossin «tan dures».

Per a Mundó, la sentència no té cap lògica jurídica i només respon a la voluntat de «càstig i de venjança» amb la intencionalitat de «reprimir» una idea política, la independència. Es tracta, segons l'exconseller de Justícia, d'un relat «farcit de falsedats» i afegeix que el Tribunal Suprem (TS) ha donat una «bona clatellada» a la Guàrdia Civil i a la fiscalia en concloure que no hi ha delicte de rebel·lió.

En aquest context, ha denunciat que l'acusació de rebel·lió ha tingut «efectes devastadors per la qualitat democràtica» ja que, amb aquest pretext, entre d'altres qüestions, es van suspendre diputats del Parlament.

Pel que fa als permisos penitenciaris que poden obtenir els líders independentistes presos ara que ja estan condemnats, l'exconseller de Justícia ha demanat treure el focus de la normativa penitenciària i no alimentar les línies editorials d'alguns mitjans de comunicació que «volen que els presos polítics es podreixin a la presó».

tracking